Ποιοι είμαστε

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας σε σύμπραξη με τον Δήμο Χαλκιδέων, την εταιρεία Νόσου Alzheimer, την Πανευβοϊκή Φιλόπτωχο Αδελφότητα και τον Σύλλογο Πολυτέκνων Χαλκιδέων και Περιχώρων, δημιουργεί την Τράπεζα Χρόνου στο πλαίσιο του προγράμματος ¨Κοινωνικές Δομές για την αντιμετώπιση της Φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων-Συνέργεια¨ στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της ΕυρωπαΪκής Ένωσης. Σκοπός της κοινωνικής αυτής δομής είναι να στηρίξει τους δημότες και την αλληλέγγυα προσφορά μέσω των ευκαιριών που προσφέρει.

Η τράπεζα χρόνου  λειτουργώντας με πλήρη διαφάνεια και οργάνωση, στοχεύει  μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου συναλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων, να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ακόμα και μέχρι πρότινος υγιείς οικονομικά ομάδες πληθυσμού, αποδεσμευμένου από  την αποκλειστική χρήση του χρήματος.

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας οι πολίτες που έχουν ανάγκη  κυρίως άστεγοι, άνεργοι και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες αλλά και πολίτες που θέλουν να προσφέρουν χρόνο και υπηρεσίες θα μπορούν να  αναζητήσουν , να προσφέρουν αλλά και να δεχτούν άμεσα υπηρεσίες και προϊόντα που επιθυμούν με χρήση της Τοπικής Εναλλακτικής Μονάδας(ΤΕΜ).

Παράλληλα θα παρέχεται στους ωφελούμενους του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων-Συνέργεια» ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση και υποστήριξη από τον Κοινωνικό Λειτουργό που θα στελεχώνει τη δομή.